YLEISTÄ

MiniMäkihyppy on verrattoman hauska ja jännittävä, Kemissä vuoden 2007 alkupuolella kehitetty, uusi hittilaji.
MiniMäkihypyssä kilpaillaan miniatyyrihyppääjillä, joille rakennetaan niin ikään miniatyyrikokoinen mäkihyppymäki. Hyppääjä on noin 10cm pitkä kuminen, taipuisa kaveri, joka ponnistaa hyppyrin nokalta metallisilla n. 20cm pitkillä suksillaan. Yhden senttimetrin hypyn arvo on MiniMäkihypyssä yksi metri.

MiniMäkihypyn säännöt ovat hyvin samankaltaiset kuin oikeassa mäkihypyssä ja hyppyjen pituuksiinkin vaikuttavat varsin samat asiat kuin esikuvalajissaan.
Helposti voisi kuvitella, että identtisen näköiset kilpailijat lentäisivät samasta mäestä täsmälleen yhtä pitkälle, toisin kuitenkin on. Hyppyjen pituuteen vaikuttaa varsin radikaalisti esimerkiksi voitelu, vauhtimäen laskuasento, lavan valinta ja sääolosuhteet. Näillä valinnoilla on tehty aiemmissa kilpailuissa jopa 150m eroja.

MiniMäkihyppy on kaikille avoin laji, johon jokainen hyppääjän omistava saa osallistua. Toki ensimmäiseen kilpailuunsa saa tulla ilman hyppääjääkin, lainaa vain sitten jonkun toisen valmentajan hyppääjää. Hyppääjiä voi ostaa kaikista Tiimareista ympäri Suomenmaan, ja niitä voi sitten ”tuunata” haluamansa näköiseksi. Mitään ikä- tai muita kriteereitä ei osallistujille ole, ja mäessä onkin nähty valmentajia aina viisivuotiaista kahdeksankymppisiin.

Ensimmäisenä kilpailuvuonna hypättiin seitsemän osakilpailun maailmancup. Sittemmin maailmancupista päätettiin luopua ja vuosittain kilpaillaan vain himotusta lentomäen maailmanmestaruudesta. Vuoden 2009-kisat hypätään, toisena vuonna peräkkäin, WarIslandin maastossa.

TERVETULOA KILPAILEMAAN!

Yhteydenotot ja tiedustelut:
Jarkko Keinänen
jarkko.keinanen@suomi24.fi